BİYOGRAFİ

Nilüfer Perihan Kurtoğlu & Mübin Dünen

 Mübin Dünen
4 Ekim 1977’de Diyarbakır Silvan’da doğdu. İzmit Devlet Konservatuvarı’nda ney eğitimi aldı. 20 yaşından itibaren Türkiye’de Metin-Kemal Kahraman, Servet Koca Kaya, Koma Amed, Koma Azad, Alatav, Berlin’de Lilith ile konserler verdi ve ortak albüm kayıtları yaptı.
İlerleyen yıllarda Von Magnet (France), Gisella Vacca(İtalya), Saadet Türköz (İsviçre) gibi sanatçılarla birlikte yurt içinde ve yurt dışında birçok festivalde geleneksel ve modern enstrümanları icra etti; ney, cura, santur, yaylı tanbur.
İtalya ve Türkiye’de yaşayan ve her iki ülkede müzisyenlerle çalışmalarına ve konserlerine devam eden sanatçı, uzun yıllar sokak müzisyenliği yaptı.
2010 yılından itibaren İtalya’da Sardegnalı ses sanatçısı Paolo Pitzalis, tiyatro sanatçısı ve şarkıcı Gisella Vacca, Magic Carpet grubu (kemancı Angelica Turno, perküsyonist Giancarlo Murranco, gitarist Marco Maxia) konserler vermeye başlamış, albüm kayıtları yapmıştır. Sanatçı Fransa’da da genç grup Zazlooz ile ve solo olarak konserler vermektedir.
Mübin Dünen’in 2009 yılında yayınlanan ilk albümü Bahar, sanatçının kendi bestelerinden ve geleneksel müziklerden oluşmakta. Dünen’in aynı yıl yayınlanan Araf adlı albümü digital olarak yayınlandı. Sanatçının üçüncü albümü Gerok (Gezgin) kendi bestelerinden ve Anadolu ve Mezopotamya’nın geleneksel halk türkülerinden oluşmaktadır. 2016 yılında digital olarak yayınlanan albüm 2018 yılında basılı olarak da dinleyicilere ulaştı. Nilüfer Perihan Kurtoğlu ile ortak çalışması Asl-ı Aşk masalı 2015 Haziran ayından bu yana masal performansı olarak seyirciyle buluşmakta ve şimdi de Ada Müzik tarafından sanatçının dürdüncü albümü olarak dinleyicelere ulaşmaktadır.

 


Nilüfer Perihan Kurtoğlu
İstanbul’da, abhaza, kürt, ermeni, arnavut kökenli bir dünyalı olarak doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ali Poyrazoğlu’nun tiyatro kursunda oyunculuk eğitimine başladı. Beş yıllık gazetecilik hayatından sonra hayallerine geri döndü. Şehri Tiyatroları TAL(Tiyatro Araştırma Labaratuvarı) nda Ayla Algan, Beklan Algan, Mustafa Kaplan ile eğitimine devam etti. Oyuncular Tiyatro Grubu, Doğu Oyuncuları, Galata Perform, Ayla Algan’ın oyunlarında, yurt içinde ve yurt dışında sahneye çıktı. 2008’de Araf ya da Gözler, 2009’da Eksik, 2010’da Kabul adlı kendi sahne performanslarını yönetti, rol aldı. Asl-ı Aşk’ı 2015 haziran ayından itibaren Mübin Dünen’in müzikleriyle Galata Mevlevihane bahçesi, Burgazada Cemevi bahçesi, Burgazada Cennet Bahçesi, Bozcaada Salhane, Mardin Müzesi, Gümüşlük Eklisia, 22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, Kadıköy KarmaDrama gibi birçok yerde tek kişilik performans olarak sahneledi. Çocukluk sevdası müzik, Mübin Dünen ile birlikte yeniden hayatına girdi. İlk kitabı “Kediniz Sizi Nasıl Eğitir?” 2017 yılında yayınlandı.

 

 

Nilüfer Perihan Kurtoğlu & Mübin Dünen