BİYOGRAFİ

Ece Göksu & Neşet Ruacan & Volkan Hürsever

Neşet Ruacan: 1948 yilinda İstanbul'da dogdu. Gitar calmaya 10 yasinda klasik gitarla basladi ve 60'li yillarda elektro gitara gecti. Kisa bir zaman sonra caza olan ilgisi kariyerine yon vermeye basladi; İngilte ve Amerika'nin onde gelen okullarinda caz ogrenimi gordu. Dunyanin bir cok yerinde cok onemli muzisyenlerle calisti, studyo gitaristi ve caz müzisyeni olarak yuzlerce studyo kaydinda caldi. 1985 yilinda TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrasi'na katildi ve 1996-2011 yılları arasında başarılı bir şekilde bu orkestranın şefliğini yaptıktan sonra emekli oldu. Halen Türkiye'nin en önde gelen caz müzisyenlerinden biri olarak müzik hayatına devam etmektedir.

Ece Göksu: Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. 5 yaşından itibaren piyano dersleri almaya ve Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. 11 yaşında H. Ü. Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne girerek Doç. Banu Perk ve üniversitede Doç. Oya Ünler ile piyano çalıştı. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caz müziğe karşı olan ilgisi sayesinde ilk grubunu biçimlendirdi. 2002 yılında İstanbul’a taşındı ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarının piyano bölümünde Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu.Türkiye’de bir çok ilde caz klüplerde, ayrıca İstanbul Uluslararası Caz Festivali, Ankara Uluslararası Caz Festivali, Afyon Uluslararası Caz Festivali ve Akbank Uluslararası Caz Festivali’nde yer aldı. Budapeşte ve Dubai’de konserler verdi. Bir çok TV ve radyo reklam müziği seslendirdi. 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak New Jersey’de caz vokal yüksek lisansı yapmak üzere ABD’ye gitti. Burada Nancy Marano, Cecil Bridgewater ve Mulgrew Miller gibi isimlerle çalıştı. Roberta Gambarini ve Jay Clayton’dan özel dersler aldı. Kurt Elling’in workshoplarına katıldı. Yüksek lisans tezini Billie Holiday’in kompozisyonları ve şarkı sözleri üzerine yazdı.2012’nin Aralık ayında ilk solo albümü olan ‘Masal’ DenizBank sponsorluğunda, A.K Müzik tarafından yayınlandı. Yine aynı yıl efsanevi ‘The Duke Ellington Orchestra’ ile konser yaptı.2013 yılının Temmuz ayında Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nde armonika virtüözü, Grammy ödüllü Grégoire Maret ile konser yaptı.2013-2014 konser sezonunda Istanbul, İzmir ve Eskişehir Senfoni Orkestralayla solist olarak konserler yaptı. Göksu’nun 2014 yılının Şubat ayında Neşet Ruacan ve Volkan Hürsever’le kaydettikleri, caz standartlarından oluşan albüm yakında Ada Müzik tarafından basılacak.Göksu hala hem New York hem Istanbul’da yaşıyor ve konserler yapmaya devam ediyor.

Volkan Hürsever: Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı Kontrabas Bölümü’nde lisans, Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı Tambur Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında yerli yabancı birçok müzisyenle çalıştı festivallerde ve albümlerde çaldı, konserler verdi. Saksafonist ve kompozitör Ricky Ford´un kurduğu İstanbul Jazz Collective´e katıldı. 9. Uluslar Arası İstanbul Caz Festivali´nde Roy Haynes´in "Birds of a Feather" projesinde Roy Haynes, Kenny Garrett, Nicholas Payton ve Dave Kikovski ile aynı sahneyi paylaştıkdan sonra gurubun avrupa turnesine katıldı. Müzik Performans Bölümü kapanana kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi kontrabas sınıfının hocalığını yaptı. Türk caz müzisyenlerinin hemen hemen hepsiyle çaldı. Alan Harris, Laverne Buttler, Marion Cowings, Billy James, Harvey Thompson, Clifford Jarvis gibi dünyanın önde gelen müzisyenleriyle birlikte uzun zaman çalıştı. 2009 Yılında, Cengiz Onural Murat Aydemir ve Derya Türkan tarafından kurulan "İncesaz" gurubuna katıldı. Sayısız caz, Türk müziği ve etnik müzik albümlerinde çalan Hürsever, “Hediye” isimli ilk albümünün kayıtlarını mart 2009´da bitirdi. Albüm aynı yılın ekim ayında A.K. Müzik tarafından yayımlandı. Halen birçok Caz, Osmanlı – Türk Müziği projesinde, studyo kayıtlarında çalmakta ayrıca Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı'da doktora eğitiminin yanı sıra MMA'da ( Modern Müzik Akademisi ) Kontrabas, Caz Ansambl ve Groove Writing dersleri vermektedir.
 

Ece Göksu & Neşet Ruacan & Volkan Hürsever