BİYOGRAFİ

Gizem Berk
1981 yılında Ankara'da doğan Gizem Berk, annesi Nüket Berk ve babası Ertuğrul Berk'in tek çocuğudur.
 
Profesyonel müzik kariyerine mezunu da olduğu TED Ankara Koleji’nde arkadaşlarıyla kurdukları “Ethereal Travel” adlı grupla başlamış ve bu grupla 1998 yılında tamamen ingilizce bir albüm çıkartmışlardır.
 
Lise öğrenimini takiben Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesini kazanmış ve İstanbul’a yerleşmiştir. 2003 yılında, üniversite son sınıftayken, çoğunluğu kendi söz ve bestelerinden oluşan pop-alternatif ilk albümü, “Gizem” dinleyicilerle buluşmuştur. 
 
Diş hekimliği ile ilgili kariyer çalışmalarından dolayı müziğe ara veren Gizem Berk, 2007 yılında Almanya Aachen Üniversitesi'nde Diş Hekimliğinde kullanılan lazerler üzerine masterını tamamlamıştır.
 
2015 yılında tüm parçaların kendisine ait olduğu ve yardımcı prodüktörlüğünü de üstlendiği ADA Müzik etiketli ikinci albümü "Elimi Bırakma", Nisan 2015’de 12 yıl aradan sonra dinleyici ile buluştu.
 
2015’in Kasım ayında ise yine söz ve müziği Gizem Berk’e ait olan ve Cem Adrian ile beraber seslendirdikleri romantik şarkı “Beni Kalbinden Çıkarma” yine ADA Müzik etiketiyle dijital single olarak yayınlanmıştır.
 
2016’nın Mayıs ayında Ankara Operası sanatçılarından ve rock müzisyen Oğuz Sırmalı’nın “Özlenmeyen Yürekte Aşk” isimli düet çalışmasında yer alan Gizem Berk, Ekim 2016 ile Mayıs 2017 tarihleri arasında 9 parçalık akustik canlı görsel youtube albüm projesi “Midas’ın Kulaklığı Akustik Canlı Performans” serisi videolarını yayınlamıştır.
 
Son olarak, Ekim 2017’de çalışmalarına başladığı ve “bir olgunluk albümü” olarak nitelediği “Ayrılığın 4 Rengi” isimli 4 parçalık EP albümü Ocak 2018’de raflardaki yerini alacak. Söz ve müzikleri Gizem Berk'e ait olan ve ADA Müzik etiketiyle yayınlanacak "Ayrılığın 4 Rengi" isimli 4 parçalık bu kısa albümde, 2015’in Kasım ayında Cem Adrian ile beraber seslendirdiği “Beni Kalbinden Çıkarma” isimli parça da yer almaktadır.
 
Gizem Berk, müzik yaşantısının yanı sıra, halen Ankara'da annesiyle beraber sahibi olduğu Denta Form Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinde çalışmakta ve ülkemizi uluslararası kongrelerde Diş Hekimliği'nde kullanılan Lazerlerle ilgili konuşmalarıyla temsil etmeye devam etmektedir.
 
Gizem Berk, avukat Berkay Kırcı ile evlidir.
 
Gizem Berk