BİYOGRAFİ

Mert Topel

1970 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Mert Topel, küçük yaşta tuşlu çalgılara ilgi duyarak müzikle ilglenmeye başladı. Lise yıllarında bestelerini icra etmek için kurduğu ilk gruplarıyla sahneye adım attı..

 
Konservatuar yıllarında profesyonel turne müzisyenliği yapmaya başlayarak dönemin yıldızları ile yurt içinde ve dünyada turneler yapmaya başladı. 2008 e kadar süren bu süreçte en fazla öne çıkan isim, 14 sene aralıksız çalıştığı Tarkan oldu.
 
Bu dönemin ardından stüdyo çalışmalarına ağırlık vermeye başlayan Mert Topel, caz, elektronik müzik ve rock tarzında grup üyesi olarak Fenomen, Grizu, Control Voltage Project, Nemrud ve Sekans 4 gruplarında müzik üretti.
 
Kenan Vural, Mor ve Ötesi, Gülden Gökşen, Gür Akad, Barış Bölükbaşı, Flört, Kıraç, Erhan Akhan, Saygun Arpalı, Ayşe Ersoy, Melih Güzel, Alper Maral, Cem Özkan gibi pek çok sanatçı ve grubun albümlerinde aranjör veya konuk müzisyen olarak yer aldı. 
 
Mert Topel halen solo projeleri üzerinde çalışmakta ve Alper Maral'la kurdukları Control Voltage Project ile konserler vermektedir..