BİYOGRAFİ

Burcu Tatlıses
Selanik göçmeni bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya gelen Burcu Tatlıses, profesyonel müzik yaşamına 2002 yılında söz yazarı olarak başladı. Funda Arar, Fatih Erkoç, Zuhal Olcay, Yıldız Usmonova, Mustafa Ceceli, Ziynet Sali gibi güçlü yorumcular için yazdığı şarkıların yanı sıra, içlerinde Bir İstanbul Masalı, Zerda ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizi müzikleri; Müthiş Bir Film ve Eski Sevgili sinema filmlerinin müziklerinin de olduğu onlarca albümde 50'den fazla esere imza attı. “Alagül”, “Seni Severdim”, "Yak Gel", “Senden Öğrendim” gibi birçok eseri hit oldu. Sanatçı ilk albümünden önce "Sen Dur Ben Gölge" isimli şiir kitabını yayınladı.
 
"Güzel Kokuyorum" adlı ilk albümü Mart 2015'te piyasaya çıkan Burcu Tatlıses, dinleyicileriyle ilk defa besteci ve yorumcu kimliğini de buluşturmuş oldu. Yazdığı güçlü sözlerin, duru, sakin ve etkileyici yorumuyla işlendiği bu albüm Ay, Bir Sana Bir De Bana, Gündelik, Beni Öldürür, Bir Tek Seni Sevdim gibi şarkıların ön plana çıkmasıyla, birçok müzik yazarının dikkatini çekerek ve beğenisini toplayarak, yılın en iyileri arasına girmeyi başardı.
 
Ocak 2018’de "Geyikli Masallar" isimli teklisini Ada Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı.
 
Burcu Tatlıses Kasım 2018'de, yine Ada Müzik etiketiyle "Uzaklar" isimli 8 şarkılık ikinci albümünü piyasaya sürdü. Tüm şarkıların sözleri ve besteleri kendisine ait olan sanatçının aranjör kimliğine de yer verdiği bu albümde, birbirinden değerli ve tecrübeli isimler kendisine eşlik etti.